Den Gamle Major
Den Gamle Major ble etablert i 1921. Med sin lange historie, sitt karakteristiske interiør og trendy drikkekart er Den Gamle Major alltid et interessant sted å besøke. Stedet har et bredt utvalg av spennende øl, whisky, aquavitt og har hver uke en ny og egenkomponert aguavittcocktail i baren. Det serveres også dagens retter og i helgene spiller husets Dj opp til fest med soul/funkmusikk.

Adresse:

Bogstadveien 66, 0366 Oslo

Tlf: 22 46 29 04

e-post: gamlemajor@olavthon.no


Åpningstider:

Alle dager 16.00 - 22.00

 

Vi tar brunpub på alvor

Den Gamle Major har et enkelt og viktig konsept med stor bredde og høy kvalitet. Dette har de greid å skape gjennom høy kunnskap blant sine medarbeidere som de aktivt deler ed sine gjester. Med dette ønsker Majoren å ta tilbake kundens glede i opplevelsen av å gå ut og spise, eller ta seg et glass. Majoren legger alltid stor stolthet i det de gjør og tar enkelt sagt brun pub på alvor.

Kapasitet:

Sitteplasser: 150 pers.

Kontakt oss gjerne for bestilling
av bord, selskap eller kurs:


gamlemajor@olavthon.no
Til gamlemajor.no

Historie skaper vi mens vi lever den
Den Gamle Majors pub åpnet sine dører 21. september 1921, og har med det en lang og stolt tradisjon innen servering av god mat og godt drikke. Siden den gang har stedet gjennomgått en rekke oppussinger og endringer frem til det stedet vi er i dag. Av det gamle inventaret er det kun gulvet samt Olaf Gulbranssons ni monumentale illustrasjoner igjen. De ble skjenket den Gamle Major av Ringnes da stedet åpnet, og henger i dag til beskuelse rundt om i våre lokaler, bak herdet glass, som beskyttelse mot fukt, støv og ustyrlige gjester.


Majorens drift ble overtatt av Olav Thongruppen i 1984, og var da ett sted med hvite duker og stramme skjenkeregler. Etter den siste oppussingen i 1999 ble stedet ominnredet slik vi finner det i dag, som engelsk pub og bardisk i gotisk stil.

Stedet åpnet som en folkelig brun pub hvor enhver var velkommen til å nyte god mat og drikke i avslappende omgivelser, og det er i denne ånd vi ønsker å fortsette driften av Majoren.

Din mat er din sjel
Maten hos oss på Majoren er inspirert av tradisjonell norsk husmannskost, tilberedt på engelsk/fransk måte. Stilen er rustikk, med fokus på mye smaker.
Rettene er enkle, og baseres på norske/skandinaviske råvarer. Avhengig av sesong kan man også finne bær eller sopp håndplukket av vår kokk i rettene. Vi benytter oss av såkalt langtidssteking, eller "slow food" om man vil. Slow food handler om å dyrke de enkle gledene ved god mat i godt selskap og koble matgleden med en forpliktelse overfor dyr, natur og mennesker.

Vi har ett enkelt menyspråk med forståelige ord, sånn at kunden vet hva han får. Menyen inneholder få men gode retter av meget høy kvalitet, og det er store porsjoner til en billig penge. Også i matveien er vårt mål å overraske positivt, ved å tenke litt utenfor boksen. Det vil si at du får tradisjonell mat i en moderne innpakning. Som engelsk pub, er også maten tilpasset våre forskjellige øltyper, så ved å spørre noen i vår betjening vil du få anbefalt alternative øltyper for nettopp din rett. Om man ikke er helt klar for en middag, serverer vi også diverse barsnacks. For den mer vovede anbefaler vi å prøve for eksempel grisehud, torsketunger eller spekekjøtt, men er man av den forsiktige typen serveres det også klassisk snack.
All maten vår er laget fra grunn av. Her finner du ingen posesauser eller halvfabrikata. Maten er laget med kjærlighet av dedikert kjøkkenpersonale med høy kunnskap innen råvarer og tilbereding. Kjøkkenet er åpent, og tar imot både ros og ris. Vi vil gi kunden en opplevelse, noe vi føler mangler litt i dag.

Drikk fordi du er glad, men aldri fordi du føler deg elendig
Utgangspunktet for vårt drikkekart er øl og whisky, tradisjonen tro for engelskinspirerte puber. Vi tilbyr for tiden ca 50 forskjellige ølmerker enten fat eller flaske, men søker stadig å utvide sortimentet, og da kanskje spesielt på fatølsiden. Vi har et bredt spekter av øltyper, alt i fra lyse tørsteslukkere, via pale ale, IPA, og stout til de mørke smaksbombene. Ølkunnskapen på huset er meget høy, så spør gjerne litt, og få tips om ølmerker/typer som passer for deg.
Innen whisky kan vi tilby rundt 120 forskjellige typer, utelukkende single malt, fra en rekke land. Også her har vi det meste fra de lette karamellpregete til de tyngre røkpregete. Også innen whisky søker vi hele tiden å utvikle så vel sortiment som kunnskap. Spesielt stolte er vi av å kunne tilby den svenskewhiskyen Mackmyra fra fat. Vi er ett av kun tre steder i Oslo som kan tilby denne. For whiskykjenneren kan det være en morsom opplevelse å teste ett glass på hvert av de tre stedene, da whisky utvikler seg forskjellig fra fat til fat.

I tillegg til whisky og øl, har vi også gjort akevitten til et satsningsområde for oss, da vi føler akevitten er blitt litt glemt som et fullverdig brunt brennevin. Vi har valgt å introdusere akevitten for folk gjennom å tilby ca. 15 forskjellige akevittbaserte drinker, i tillegg til fatakevitt og akevitt som man tradisjonelt kjenner den. Akevittdrinkene er utviklet av personalet selv, gjennom workshops og idemyldringer, så de får du garantert ikke lignende av noe annet sted. Vi har også satt vår egen "Husets akevitt" basert på sjokolade, karve og appelsin.
Foruten disse tre hovedområdene er også drikkekartet vårt tuftet på bredde og kvalitet. Det betyr at dersom du ønsker deg en god rom, tequila eller annet får du selvfølgelig også det.

Vi har fra tid til annen også "temakvelder" hvor for eksempel øl møter mat eller øl møter vin, og dette er noe vi vil utvikle fremover. Vi liker å dele vår kunnskap samtidig som vi også lærer mer. Vi vil også invitere gjester med stor kunnskap på de aktuelle områder, eller kokker som prøver seg på retter basert på vårt ølkart. Vi håper på denne måten å gi våre kunder morsomme, lærerike og spennende kvelder i maten og drikkets tegn.

Musikken uttrykker det man verken kan si eller fortie
Musikk er en naturlig ingrediens på enhver pub. Til hverdags serveres det et bredt spekter av musikk, som et rolig bakgrunnselement til middagen eller pilsen, men i helgene finner vi frem danseskoene, og våre faste DJ`s står for tonene. Hovedsaklig består musikken av funk, soul og gammelrock, fra tiden da musikk var nettopp musikk. Men det er også innslag av dagens største hits, så det er noe for enhver danseglad.
Stemningen hos oss på hverdager er typisk "vannhullsstemning"med alt fra studenter til forretningslunsj. På fredagene er det litt mer "after work" stemning, og på lørdag slår det hele ut i full blomst og hæla i taket. Klientellet ligger på 30+, med helgeinnslag av litt yngre gjester som slår ut håret og tester våre eminente akevittdrinker.

Vår stil er som nevnt inspirert av britisk pubtradisjon, og vi er det som kjennetegnes med hedersbetegnelsen brun pub. Vi har plass til omlag 150 personer. Vi er ikke primært en sportspub, men store evenement vises. Vi ønsker å imøtekomme våre kunders ønsker, så alt kan vises ved forespørsel.