Håndverkerstuene

Vi holder for tiden stengt. Besøk en av våre naboer i Resthon familien.


Håndverkerstuene er lidenskapelig opptatt av øl, og har et ønske om å gi våre gjester godt norsk og annet nordisk mikrobrygg. Vi er stedet i Norge som kan skilte med flest nordiske øl og et bredt utvalg av nordens akevitter. Maten er kortreist og folkelig, og med øl som en selvskreven ingrediens, blir det både velsmakende og kreativt. Velkommen til en helhetlig og annerledes opplevelse!

Vi ligger omkranset av Oslos store attraksjoner og teaterscener. Midt i sentrum finner du oss i Rosenkrantzgate 7, inngang Kristin V' s gate, et steinkast fra Karl Johans gate og vis a vis Hotel Bristol.

Adresse:

Rosenkrantzgt. 7, 0159 Oslo
(inng. Kristian IV's gt.)

Tlf: 22 42 07 50

e-post: bord@hvks.no


Åpningstider:

Vi holder for tiden stengt.


Hva skjer hos oss?
Hos oss kan du komme for å slappe av etter jobb, eller inviterer med gode venner for en mer helhetlig opplevelse. Vi kan tilby ølsmaking tilpasset de fleste grupper og ønsker. Vi har et tett og godt samarbeid med flere bryggerier, og arrangerer jevnlig Beermakers Dinner.

På dagtid og søndager kan vårt lokale leies til lukkede arrangementer for ulike møter, pressekonferanser eller begravelser. Våre dyktige kokker kan da sette sammen en spennende meny, koldtbord eller buffet. Vi har kapasitet for 100 personer til bespisning.

Kapasitet:

Bespisning: 100 pers.


Historie

I over 125 år har folk fra fjern og nært, forfattere, skuespillere og andre mediefolk tilbragt mye tid hos oss i Rosenkrantzgate. Skjenkestuen ble opprettet i 1885 av Håndverks- og Industriforeningen da de bestemte seg for å anlegge en hage og frilufts restaurant i bakgården til dagens bygning. Slottsgartner Keyser skapte en idyllisk oase som etter hvert ble det mest populære serveringsstedet i Kristiania. I senere tid har restauranten hatt flere drivere, men i dag drives stedet av Resthon AS. De tradisjonsrike lokalene er blitt tatt vel hånd om, men en grundig renovasjon i 2009 var veldig etterlengtet. Mye av stedets opprinnelige miljø er behold og fremhevet. Interiøret er en kombinasjon av rustikk sjarm og smakfull moderne design.

MATPROFIL - Restaurantmat i hjemmekoselige stuer…

Vårt kjøkken lager både tradisjonelle norske retter med en tvist. Maten skal være folkelig, rustikk og velsmakende. Vi benytter gode ferske råvarer, basert på sesong og tilgang. Under julebordsesongen serverer vi også lutefisk og annen god tradisjonell norsk julemat.


Vi setter vår ære i å inneha et av Norges største utvalg av øl fra ulike mikrobryggerier. Vår ølmeny er til enhver tid i endring, da vi hele tiden kjøper inn spesialpartier med mikrobrygg fra hele norden. Med samme filosofi som med maten, synes vi det er viktig med kortreiste drikke også. Vi har et fast flaskesortiment på omkring 50 norske ølsorter fra de største norske mikrobyggeriene, og ca. 10 brygg på fat. Disse endres jevnlig for å komplimentere rettene vi har på menyen. Vi har også et bredt utvalg fra andre land i Europa, samt USA. Her har vi et sted mellom 60 og 70 faste kvalitetsøl, og omtrent like mange øl som tas inn i små kvanta. Disse er som små "skatter" for spesielt interesserte, da det er mye godt øl norske entusiaster
ikke har mulighet til å få smakt på annet vis…

Vi har også et godt utvalg av akevitt og annen norskprodusert brennevin fra bl.a. Egge gård i Lier. Ellers skal det sies at vi har både god vin og annet drikke som forventes av en restaurant.


Håndverkerstuene er en restaurant med en avslappet og uformell atmosfære. Her kan du komme for å nyte et bedre måltid, eller et glass med godt øl. Da vi pusset opp restauranten i 2009, var det ikke mye gjort de siste 40 årene, som resulterte i en ganske omfattende oppgradering. Utfordringen var å ta vare på de gamle flotte detaljene som fremdeles var i god stand, men allikevel gi lokalet en mer tidsriktig atmosfære. Vårt lokale er innredet hjemmehyggelig og intimt, med to mindre stuer som passer for selskaper fra 6-8 eller 16-20 personer. I vår hoveddel av restauranten finner du baren, samt små trivelige båser, som også er perfekt for langbord opp til 50 personer. Håndverkerstuene er opptatt av at du skal føle deg hjemme hos oss, men du skal slippe å hente mat og drikke selv...

Våre steder

Den Gamle Major

Den Gamle Major ble etablert i 1921. Med sin lange.. 

Les mer

The Scotsman

The Scotsman er et av de mest kjente utestedene I Oslo.. 

Les mer

Håndverkeren kurs- og konferansesenter

Våre prisgunstige kurs- og konferanselokaler..

Les mer

Håndverkerstuene

Handverkerstuene er lidenskapelig opptatt av øl, og har et..

Les mer

Dr. Jekylls Pub

Dr. Jekylls er en særegen og populær bar midt i lysløypa.. 

Les mer

Sir Winston

Sir Winston åpnet dørene for første gang i 1967. 

Les mer

Tostrup Uteservering

Midt i smørøyet...

Les mer